martes, 16 de enero de 2018

La vegetació d'Europa

Europa té diferents paisatges quant a vegetació em referisc. Podem fer dues diferenciacions respecte a la diversitat en vegetació que trobem. Per una banda podem destacar la vegetació de les zones temperades. Aquesta vegetació la podem dividir en tres tipus:
  • En les zones de clima oceànic, hi ha prats i boscos de faigs i roures. També hi ha planes on creixen herbes i matolls.
Autor German Ortiz Landa de Wikimedia-commons. https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sierra_de_la_laguna_alturas.jpg
  • En les zones de clima mediterrani, destaquen els boscos d’alzina i surera i matolls com per exemple el romer.
Autor Por los caminos de Málaga de Wikimedia-commons. https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Romero_en_flor_(3411688585).jpg
  • En les zones de clima continental, hi ha taigàs, que són boscos de fulla perenne formats amb avets i pins.
 Per altra banda, la vegetació característica de les zones fredes del nostre continent es molt escassa. A penes hi ha vegetació i la poca que hi ha, la trobem als punts menys freds, on hi ha una gran varietat de molses i arbustos xicotets. Aquesta vegetació s’anomena tundra.
Una activitat molt interesant per a treballar aquests continguts amb el nostre alumnat de 6è d’Educació Primària pot ser l’elaboració d’un diari on, els nostre alumnes hauran de buscar informació sobre les plantes i la vegetació característica de cada tipus de clima del nostre continent. Per a fer aquesta tasca hauran de treballar amb els ordinador per a trobar informació i imatges d’aquestes plantes. Després podem fer fotos del procés d’elaboració d’aquesta tasca i pujar-les al blog d’aula perquè tots puguen veure el resultat de la seua creació.

La activitat que proposem m’agrada perquè treballem d’un mode interdisciplinari dues assignatures com son Ciències Socials i Ciències Naturals, a més a més, desenvolupen diferents competències com ara la competència digital, la competència social i cívica, la competència aprendre a aprendre i la competència en comunicació lingüística. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.